Farcellets de col

altrament dit –a la castellana-

Niños envueltos

 

 

 

 

Farcellets de Pina

 

 

 

Ingredients:

(per uns vuit farcellets de mida mitjana)

 

  • 600 g De carn capolada de porc.

  • 8 fulles de col, tendres, però grossetes, separades i senceres.

  • 1 ceba grossa o dues de petites.

  • 1 tomàtiga tallada petita, o bé salsa crua.

  • all i julivert.

  • Sal i pebre bo.

  • 1 fulla de llorer i uns claus d’espècie.

  • Pebre bord dolç.

  • Un tassonet de vi blanc o vi sec.

  • 1 ou.

Acompanyament

 

  • Arròs, (1 tasseta de les de cafè per hom)

  • Aigua abundant per bullir-lo.

 Com fer-ho

  • Separam les fulles de col, una a una, i els traiem el nirvi gros, però sense que se rompin.

  • Els posam dins un ribell i els escaldam amb aigua bullint.

  • Capolam ben petita la ceba i un all, amb una mica de juevert.

  • A part, dins un bol, hi posam la carn capolada -si ens hi agrada més, n'hi podem afegir una mica de vedella i hi afegim una bona cullerada de la ceba i all picats; la que quedi serà pel sofregit.

  • Ho salpebram i hi afegim l'ou.

  • Ho mesclam ben mesclat com per fer pilotes.

  • Treim les fulles de col de l'aigua, les anam estenent i posant estirades damunt la taula.

  • Al mig hi posam una cullerada de la pasta de carn i feim com un paquetet ben fet. Si la fulla és prou grossa, no importa fermar-lo.

  • Quan els tenim tots preparats, els passam lleugerament per farina i els dauram dins una pella o bé a la mateixa greixonera on courem el plat.

  • Els reservam a part, dins un plat.

  • Dins el mateix oli -així queda el suc que ha tret la carn i la col- feim el sofregit amb la ceba i la tomàtiga, que també haurem picat.

  • Un cop fet això, componem els farcellets ben ordenats dins una greixonera, hi afegim el sofregit amb aigua i el vi, que ho cobreixi tot.

  • Hi posam sal, pebre bo i el pebre bord.

  • Hi afegim el llorer i ho deixam coure uns 35 m., anant molt amb compte que no s'aferrin ni es desfacin, és a dir, sacsejant-los de tant en tant.

Acompanyament

  • Arròs bullit, que, ja dins el plat, cobrirem i mesclarem amb la salsa de la carn.